Atlas Robotics 750 bin dolar yatırım aldı
Tecrübeli robotik uzmanları Çetin Meriçli ve Tekin Meriçli tarafından 2021 yılında kurulan ve IT sektörünün deneyimli yöneticileri Aydın Ersöz ve Ümit Atalay'ın melek yatırımcıları arasında yer aldığı otonom mobil robot çözümleri girişimi Atlas Robotics; ScaleX Ventures liderliğinde 750 bin dolar tohum yatırım aldı. Atlas Robotics aldığı bu yatırımla geliştirme faaliyetlerini hızlandırmanın yanı sıra güvenli ve verimli malzeme taşıma operasyonlarını yapay zekâ güdümlü araçlar (AIGV) teknolojisiyle ölçeklendirecek.
Atlas Robotics'in tescilli AIGV teknolojisi, elektrikli transpaletleri, istifleyicileri ve forkliftleri dinamik bir üretim hattı ve depo ortamında güvenli ve verimli bir şekilde çalışabilen son derece akıllı otonom mobil robotlara dönüştürebiliyor. Atlas AIGV'ler, doğal özelliklere dayalı yerelleştirme ve insan ve dinamik engellere duyarlı güvenli navigasyon yetenekleri sayesinde mevcut altyapıda sıfır değişiklikle iş akışına entegre edilebiliyor.
"GLOBAL PAZARDA SÖZ SAHİBİ OLACAĞIMIZA İNANCIMIZ TAM"
Atlas Robotics COO'su Ahmet Kebabçıoğlu, yeni yatırıma ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "Teknolojiye ayak uyduramayan, üretim hatlarını geliştiremeyen kurumlar rekabette yok olmaya mecburdur. Teknolojiyi geliştiren, yatırım yapan ve ürün-çözüm üreten kurumlar da aynı şekilde büyüme ve güçlenme sürecinde kalacaklardır. Robotik, yapay zekâ teknolojileri önümüzdeki 3-5 yıl içerisinde üretimin ve endüstrinin vazgeçilmez platformları olacak. Atlas Robotics, günümüz teknolojisinde çok önemli bir alanda ilerliyor. 2021 yılı bizim için çok önemli bir kilometre taşı oldu. Teknikte ulaştığımız başarıyı ScaleX Ventures ile çok daha yukarılara taşıyabilecek bir güce kavuştuk. Maksimum 1-2 sene içerisinde global pazarda söz sahibi bir firma olacağımıza inancım tam."
ScaleX Ventures'ın Kurucu ve Yönetici Ortağı Dilek Dayınlarlı ise AIGV teknolojisinin küresel tedarik zincirindeki potansiyelinin büyük olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: "Özellikle e-ticaretin geniş çapta benimsenmesiyle birlikte, ürünlere zamanında ve düşük maliyetli bir şekilde erişme talebi sürekli artıyor. Ancak COVID-19 salgını gibi faktörler ise insanların süreçte büyük rol alması nedeniyle tedarik zincirinin kolayca kırabileceğine işaret ediyor. Tam da bu noktada robotik depolama ve malzeme elleçleme çözümleri bir yandan sürece esneklik getirirken diğer yandan depo sahipleri ve operatörlerinin üretim tesisi giderleri gibi maliyetlerini de azaltma imkânı sunuyor. Otonom mobil robot çözümleriyle bu ihtiyacı karşılayan Atlas Robotics'e yatırım liderliği yapmaktan dolayı mutluyuz ve gururluyuz."